Wednesday, 5 December 2012

Sila Baca Label!


Para pembaca yang dihormati sekalian, di dalam laman Facebook, saya sering mengingatkan para sahabat agar teliti dalam membeli sesuatu produk, terutamanya produk kesihatan.

Adalah tidak wajar sekiranya produk kesihatan yang kita ambil untuk mempertingkatkan kualiti kesihatan kita tetapi kandungannya mengandungi bahan-bahan terlarang, mengandungi paras gula yang tinggi, punyai perwarna tiruan dan sebagainya. ( mungkin ada diantara mereka diluar sana berkata "tak pe, sikit je kandungan bahan tu" )..bukan ke sikit tetapi sekiranya diambil dalam keadaan yang kerap boleh jadi banyak jugakan?

Alhamdulillah, Seven+ merupakan produk yang mempunyai RnD nya. penambahbaikan sering dilakukan untuk menghasilkan produk yang  berkualiti tinggi.

Ingat, baca label sebelum guna. :)






Monday, 24 September 2012

Sharing is Caring

Wawww...dah lama rasanyer tak update blog ni, sbb saya lebih gemar berkongsi di laman Facebook. bukan ape, mudah nak update. sekarang mudah aje, dalam telefon pon kite boleh sebarkan kebaikan.

jadi hari ni saya nk update pasal seorang kanak-kanak ni, die mengalami kanser otak, Alhamdulillah selepas beberapa botol, kini Doktor mengesahkan tumor di sudah hilang.
berikut adalah laporan terakhirnya.


Tuesday, 12 June 2012

Apa itu Banned Subtances Control Group?

Banned Subtances Control Group adalah sebuah badan bebas yang membuat penyelidikan terhadap sesuatu produk itu selamat atau bebas dari sebarang bahan kimia. Jadi, mana-mana produk yang tersenarai didalam lab ini adalah selamat digunakan oleh ibu mengandung, bayi yang baru lahir, pendek kata, sesuai untuk semua peringkat umur.


EXFUZE adalah salah satu produk yang mendapat pengiktirafan dari BSCG ini. untuk keterangan lanjut, kengkawan boleh layari http://www.bscg.org/Certified-Products.php


Jadi,  seronok untuk saya berkongsi dengan anda semua tentang kebaikan  di dalam satu  botol 7+  ini. 
untuk pengetahuan para pembaca, atlit-atlit di US sudah  menjadikan  EXFUZE sebagai budaya pemakanan harian mereka. 

Saksikan video ini


Monday, 2 January 2012

HAI ADIK2, JOM KEMBALI KE SEKOLAH!!!


Alhamdulillah, peperiksaan UPSR dan PMR kali ini kami berasa tumpang gembira kerana dapat membantu  adik -adik mendapat  keputusan cemerlang.  lagi-lagi mereka yang dulunya sering gagal    dalam peperiksaan,mendapat tempat yang corot di dalam kelas dan  tidak terkecuali juga pada adik-adik yang kurang  confidentnye.

apa  yang saya ingin kongsikan disini, betapa indahnya sekiranya kita dapat membantu orang  lain untuk mencapai impian mereka. 

Bayangkan betapa gembiranya hati seorang  ibu yang  bernama Emma apabila anakya yang mengidap sakit tulang,kerap tidak pergi ke kelas biasa apatah lagi ke tuition mendapat keputusan yang cemerlang 8A dalam PMR  baru-baru ini. pada sebelumnya  anak beliau hanya mendapat keputusan 2A dalam trial exam pada bulan julai lepas. Anaknya mula mengambil 7+ pada bulan Ogos sebelum peperiksaan PMR bulan Oktober lalu.

Sunday, 18 December 2011

Dicipta Oleh Manusia Untuk Manusia

Sahabat blog sekalian,

Semestinya anda  semua  ingin  tahu mengapa saya  memilih  syarikat ini. Sebelum saya 'pulun' lebih  jauh, saya bersama rakan niaga lain telah  menyelidik latarbelakang syarikat ini.

Syarikat ini telah ditubuhkan oleh  2orang adik beradik ini iaitu Rick Cotton dan Don Cotton. Asalnya mereka mencari penawar untuk bapa mereka  yang mengalami sakit kanser. Atas nasihat seorang doktor, beberapa penyelidikan  telah  dibuat dan  satu penemuan  hebat  telah ditemui. Dimana,tumbuh-tumbuhan  hebat seluruh dunia telah disatukan ekstraknya.  Dan  penyelidikan ini tidak terhenti disini. kajian  demi kajian dijalankan  untuk memastikan produk yang dikeluarkan oleh  EXFUZE sentiasa  memberikan yang  terbaik kepada suluruh isi  dunia hari  ini  dan masa hadapan kelak. 

Apa yang lebih menarik, syarikat ini bertulang belakangkan orang-orang yang hebat. Selain dari dua orang adik beradik ini, seorang lagenda hebat  dalam industri ini  turut serta iaitu  PAUL MORRIS. Paul Morris telah melihat potensi  disyarikat  ini. Beliau telah menjual saham-sahamnya di syarikat lain dan berani mengambil langkah bijak untuk  turut serta dalam EXFUZE.